Sponsor een kind

Sanchabba gaat voor kwaliteit.

Hoewel de vraag naar sponsoring van schoolgeld blijft bestaan, en zelfs toeneemt, is het voor ons als kleine stichting onmogelijk om nog meer kinderen aan te nemen. Op dit moment betalen donateurs, via Stichting Sanchabba, het schoolgeld voor ongeveer 150 leerlingen/studenten. Een geweldig aantal, dat intensieve ondersteuning van onze kant behoeft. Dat doen we graag en bij voorkeur ook goed. Ieder jaar betalen wij daarom persoonlijk het schoolgeld van alle kinderen. Wij houden hun (school)ontwikkelingen bij en dragen zorg voor de administratieve afhandeling. Ook in de toekomst willen we dit als bestuur graag zelf blijven doen. Vandaar dat wij ervoor gekozen hebben voorlopig geen nieuwe aanmeldingen voor sponsoring van schoolgeld te accepteren.

Donateurs van schoolgeld willen dat hun geld goed terecht komt. Wanneer de groep leerlingen/studenten te groot wordt, kunnen wij dat niet meer garanderen. Controle daar is beslist nodig. Ervaring (delend met anderen) leerde ons dat anders het schoolgeld soms niet wordt gebruikt waarvoor het is bedoeld. En dat willen we voorkomen.

Alternatief
Mocht u toch een donatie willen doen, dan is deze natuurlijk heel erg welkom. U kunt zelf aangeven waarvoor uw bijdrage dient te worden gebruikt: voor een algemeen doel (inclusief rijstverstrekking/medicijnen voor de allerarmsten), voor de tuin in Sambakuta, de school in Kerr N’Dongo of het ziekenhuis Medina Sabakh. U kunt er eveneens voor kiezen bestaande schoolgeld donaties aan te vullen, zodat studenten terecht kunnen op de betere scholen in Gambia, zoals bijvoorbeeld het GTTI (Gambia Technical Training Institute). In overleg is er (heel) veel mogelijk.

Wij gaan er van uit dat u begrip heeft voor onze beslissing en hopen van harte dat u Stichting Sanchabba blijft steunen!

Ik heb een vraag?

Ja, ik wil helpen!

Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?