Wat doet Sanchabba

Stichting Sanchabba schept mogelijkheden tot het volgen van basis- of vervolgonderwijs voor kansarme jongeren en tracht de levensomstandigheden en de gezondheid van deze jongeren en hun families te verbeteren. De stichting betaalt de benodigde school- en examengelden, de kosten van leermiddelen en schooluniformen en, waar nodig, van medicijnen.

Sichting Sanchabba verzorgt diverse startkredieten voor jonge ondernemers die vaak niet over voldoende onderpand en een regelmatig inkomen beschikken om in aanmerking te komen voor een lening bij een gewone bank.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalige projecten op uiteenlopende gebieden. Zo heeft de stichting in 2008 de bouw van twee toiletgebouwen gesponsord bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia.

Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiƫle injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?