Organiseer een actie

Het organiseren van een “Sanchabba-actie” kan net zo simpel zijn als het organiseren van een verjaardagsfeestje of een (bedrijfs)borrel. Alles wat je nodig hebt is een goede locatie, enige creativiteit en enkele enthousiaste mensen!

Denk je dat het eenvoudiger klinkt dan het in werkelijkheid is? Heus niet. Velen gingen je reeds voor. Om het je een beetje gemakkelijk te maken, noemen we hieronder enkele succesvolle acties uit het (recente) verleden:

  • Sponsorloop
    Door een fitness centrum in Heerlen (Fitness-Forzal) werd reeds drie keer een sponsor-wandeltocht georganiseerd. De wandeltochten, door de mooiste delen van zuid-Limburg, waren een groot succes. Het ínschrijfgeld van de tochten ging, via Stichting Sanchabba, naar de kinderen in Gambia!
  • Project op school
    Isa en Tatum Diepeveen brachten in april 2008 zelf een bezoek aan Gambia. Voorafgaand aan deze reis hielden zij op school een inzamelingsactie. Zij plaatsen spaarpotten in de klassen waar klasgenootjes geld in konden doen. Van dit geld hebben zij spullen gekocht voor de Irmakunda Nursery and Primary School.
  • Verjaardagen
    De heer Scheepers en zijn zus, mevrouw Boymans-Scheepers, steunden met hun verjaardagacties en donaties al verschillende grote projecten. Zij ontvangen al enkele jaren liever een mooie donatie voor Stichting Sanchabba in plaats van cadeaus. Natuurlijk zijn wij hier erg blij mee. Dankzij dit soort bijzondere acties worden wij namelijk in staat gesteld om ons werk voort te zetten.

Ja, ik wil helpen!

Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?