Bouwtekening van het te bouwen ziekenhuis in Jalanbang

Bouw een ziekenhuis!

Stichting Sanchabba heeft plannen om een klein ziekenhuis te (laten) bouwen in Jalanbang, een dorp in het binnenland van Gambia. Dit ziekenhuis moet de inwoners van Jalanbang en omliggende dorpen voorzien van de broodnodige basiszorg. Broodnodig, want in de wijde omtrek is nu geen medische hulp voorhanden. Met onnodige sterfgevallen tot gevolg.Lees verder.

Sambakuta-Village

De tuinen van Sambakuta

07-2013 In juni ging de aandacht uit naar de dorpstuin in Sambakuta. Dit complex van plm. 300× 300 meter groot, leverde ook dit jaar weer een flinke vracht uien. Om meer diversiteit te krijgen in de geteelde producten werden ook meloenen ingezaaid. De eerste resultaten daarvan waren teleurstellend. Met een andere soort wordt het, na het regenseizoen, nog eens geprobeerd. De watervoorziening van de tuin werd uitgebreid. De put werd opnieuw uitgediept en van meer betonnen ringen voorzien. Twee stellages met ieder een watertank zijn aangelegd. Door de tuin heen zijn, vanaf de tanks, leidingen gelegd om het water geven in het droge seizoen te vergemakkelijken. Een solar systeem met een pomp, die de tanks voedt, vervolmaakt het geheel. Voor het regenseizoen (juli/september) is mais gezaaid die in oktober kon worden geoogst. Eind oktober zijn opnieuw uien gezaaid en zijn bedden aangelegd om de uienplantjes later uit te poten. De omheining van de tuin werd verbeterd. Dit is nodig om loslopende runderen en geiten uit de tuin te weren.Lees verder.

Vissersboot voor Gambia!

14-02-2013
Zeevissen in Gambia? Dat kan nu met de FritSea Fishing Experience Schipper Bakary Bojang neemt u graag mee op zijn boot, type DORY 17 ft. Lees verder.

Overblijfruimte van de lagere school school van Kerr N'Dongo.

School Kerr N'dongo

08-2013 Eerder dit jaar werd op het terrein van de Primary School in Kerr Ndongo gestart met de voorbereiding van de bouw van een toiletgroep met vier water gespoelde toiletten, een zinkput en een wasplaats met drie kranen. Sleuven werden gegraven voor de waterleiding, die werd verbonden met de al opgestelde watertank (zie hiervoor watervoorziening Kerr Ndongo eerder dit jaar). Eind november werden het toiletgebouw en de wasplaats voor de kinderen, opgeleverd. Dit in het bijzijn van een vertegenwoordiger van Ranpak (het bedrijf dat de bouw sponsorde), projectleider Omar Jallow en een klas schoolkinderen met enkele van de onderwijzers. Het gebouw werd symbolisch geopend door het aanbrengen van een plaat met daarop de naam van het betrokken bedrijf en de naam van de StichtingLees verder.

Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiƫle injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?