Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Doneren met belasting voordeeel ANBI

Sanchabba is per 1 januari 2008 door de Belastingdienst aangewezen als ANBI (algemeen nut beogende instelling).Lees verder.

Isatou Jarju

Isatou Jarju

Isatou Jarju woont in Bakoteh. Haar vader probeert als visser geld te verdienen, maar dat valt niet mee. Isatou heeft 3 zusjes en 1 broer.Lees verder.

Ismaila Bojang

Ismaila Bojang

Ismaila Bojang is geboren op 24 januari 1989 in Sukuta. Dankzij de hulp van Bas en Wilma uit Elst kan Ismaila zijn school afmaken. Lees verder.

Jarre Sabally

Jarreh Saballi

Hiernaast ziet u Jarreh Saballi, geboren ‘ergens’ in 2006 en wonende in Jalambang. Haar vader probeert als ‘watchman’ en klusjesman zijn hoofd boven water te houden. Haar moeder doet voor buurtgenoten de was. Het gezin heeft geen eigen huisje, maar woont in een niet afgebouwde compound van iemand anders. De inkomsten van zowel vader als moeder zijn laag en – in het meest gunstige geval – net genoeg voor de dagelijkse maaltijd. Jarreh heeft geen broertjes of zusjes. Lees verder.

Ebrima Sanneh

Ebrima Sanneh

Volgens zijn geboortebewijs is Ebrima geboren op 2 december 2006. Ebrima woont in Kotu, niet ver van de Atlantische Oceaan. Zijn roepnaam is “Eboy” overigens. Ebrima heeft 2 broers en 4 zussen. Zijn vader is overleden. Moeder en enkele zussen proberen wat geld te verdienen, maar dat houdt niet over natuurlijk. Reden waarom iedereen heel blij was met de sponsoring van Eboy. Dank je wel Jose Frosch uit Landgraaf en (alvast op voorhand) Valerie Delnoye uit Klimmen! Lees verder.

Fatou Ndow

Fatou Ndow

Dit is Fatou Ndow. Fatou woont in het dorpje Bakoteh en is geboren op 17 december
2005. Fatou is een levendig kind met een vlotte kwebbel. Met Fatou in je buurt hoef je je geen moment te vervelen! Lees verder.

Yakodou Faye

Yakodou Faye

Yakodou Faye is geboren op 24 januari 2005. Ze woont samen met haar broertjes en zusjes in Sanchabba.Lees verder.

Sainabou Barrow

Sainabou Barrow

Dit is Sainabou Barrow, geboren op 26 januari 1991. Sainabou woont in Brufut, een dorpje aan de grens met Senegal en dichtbij de Atlantische Oceaan. Lees verder.

Lamin Colley

Lamin Colley

Dit is Lamin Colley uit Mandinaring. Lamin is geboren op 6 oktober 1988.Lees verder.

Alhagie Kebba Jallow

Alhagie Kebba Jallow

Hiernaast ziet u Alhagie Kebba Jallow. Alhagie woont in Sokuta en is (zo blijkt nu) geboren op 31 januari 1990. Dankzij de hulp van Annemie Hoebers uit Landgraaf kan Alhagie (nog steeds) naar school. Lees verder.

Isatou Sow

Isatou (Mero) Sowe

Isatou (Mero) Sowe is geboren op 21 december 1990 en woont in Sanchabba Sulay Jobe. Isatou is een dochter van “Uncle, the woodcarver” die we al vele jaren kennen. Lees verder.

Yusupha Touray

Yusupha (Yusu) Touray

Yusupha Touray is geboren op 30 september 1996. Zijn familie is erg arm, waardoor het ieder jaar opnieuw de vraag was of Yusu’s schoolgeld betaald kon worden. Yusu is dan ook erg blij dat Anita en Manfred Seidner-Hazenberg uit Den Haag zijn schoolgeld willen betalen. Lees verder.

Penda Touray

Penda Touray

Dit is Penda Touray. Zij is geboren op 24 juni 1994. Lees verder.

Moussa Touray

Moussa Touray

Dit is Moussa Touray. Moussa is geboren rond 1989 en woont bij zijn tante in
Badibou-Illiassa. Dit is het dorp in het binnenland van Gambia waar Stichting Sanchabba ooit toiletten bouwde bij het Health Centre en de school. Lees verder.

Isatou Touray

Isatou Touray

Hiernaast ziet u Isatou Touray. Isatou is geboren in oktober 1999. Isatou komt uit een arm gezin. In de compound van het gezin Touray staat welgeteld één meubelstuk, een bed. De ouders houden zichzelf en hun kinderen in leven met de opbrengsten van hun tuin. Voor en na schooltijd moeten de kinderen meehelpen. Isatou probeert dan bijvoorbeeld nana-mint (uit eigen tuin) te verkopen, een muntsoort waarvan thee gezet kan worden. Het zal geen verrassing zijn wanneer u hoort dat vader en moeder Touray de sponsors van hun dochter – Wilma en Frans Schiffelers uit Sittard – ontzettend dankbaar zijn voor hun hulp! Lees verder.

Moussa Tendeng

Moussa Tending

Hiernaast ziet u Moussa Tending. Moussa woont samen met vier broertjes én vier zusjes in Suntju. Zijn vader is in 2011 jammer genoeg overleden. Moeder kookt, wast en poetst bij andere mensen om zo het broodnodige inkomen bij elkaar te verdienen. Het spreekt voor zich dat wat hulp uit Nederland in dit gezin hartstikke welkom is.Lees verder.

Mariama Tamba

Mariama Tamba

Dit is Mariama Tamba. Zij woont in Brikama en is geboren op 28 september 1998. Naast Mariama telt het gezin Tamba nog zeven kinderen. Vader is metselaar en ‘hopt’ van baan naar baan. Hij is bepaald niet te lui om te werken en doet erg zijn best om genoeg geld te verdienen voor zijn gezin. Moeder zorgt voor het huishouden en de kinderen. Ondanks het feit dat het gezin het niet breed heeft, lijken alle gezinsleden erg gelukkig. En dat komt mede door de hulp van mevrouw Ummelen-Hubben uit Heerlen. Waarvoor dank! Lees verder.

Sofie Sowe

Sofie Sowe

Dit is Sofie Sowe, een zusje van Adama en dus ook een dochter van Passo, de overleden nachtwaker. Sofie, die samen met vijf broertjes en zusjes bij haar moeder in Kololi woont, is geboren in 1995. Om het hoofd boven water te houden, verkoopt moeder eten op de Craft Market in Senegambia. Lees verder.

Sainabou Sowe

Sainabou Sowe

Dit is Sainabou Sowe. Zij is geboren op 12 december 1993 en is dus al wat ouder. Sainabou woonde tot vorig jaar samen met haar moeder en haar jongere broertjes en zusjes in een compound in Illiassa. Inmiddels is ze – net als enkele van haar oudere broers en zussen – vertrokken naar het kustgebied. Op zoek naar een betere toekomst. En uiteraard om haar school af te maken.Lees verder.

Omar Sow

Omar Sowe

Hiernaast ziet u Omar Sowe. We kennen hem al vanaf zijn geboorte (17 februari 1999). Omar’s vader is houtsnijwerker en zijn moeder bestiert de huishouding. Lees verder.

Hawha Sowe

Hawha Sowe

Hiernaast ziet U Hawha Sowe. Nu haar geboortebewijs is gevonden weten we dat
zij is geboren op 24 augustus 1999. Awa komt uit een arm gezin, zonder vader. Deze is enkele jaren geleden overleden. Gelukkig is voor alle kinderen uit het gezin een sponsor gevonden, zodat ook zij naar school kunnen. Lees verder.

Salifu Faye

Salifu Faye

Salifu is geboren op 12 december 2008 en woont in Sanchabba. Dankzij de hulp van de heer Spatgens uit Landgraaf (die ook de andere kinderen van het gezin sponsort) kan Salifu ook naar school…Lees verder.

Adama Sowe (Sanchabba)

Adama Sowe (Sanchabba)

Hiernaast ziet U Adama Sowe. Adama woont samen met zijn tweelingzusje Hawha
en nog twee andere zussen bij zijn ernstig gehandicapte moeder in Sanchabba. Zijn vader is enkele jaren geleden overleden. Omdat moeder niet in staat is de kost te verdienen, leeft het gezin in armoede. Gelukkig vond onze stichting voor alle kinderen een sponsor. Bovendien kunnen we, dankzij andere donaties, moeder, zoon en dochters regelmatig verblijden met een zak rijst of een ander noodzakelijk product. Lees verder.

Ndungu Bah

Ndungu Bah

Ndungu komt uit Kerr Tally, een dorpje in de buurt van Kerr N´Dongo en Sambakuta. Ndungu is volgens zijn ouders en andere dorpsbewoners waarschijnlijk geboren in het jaar 2005. Zijn ouders hebben 7 kinderen en het is in dit gezin bepaald geen vetpot. Zijn vader is “ustas” op een Arabische school in de buurt en dat levert in deze arme omgeving amper een bestaan op. Het is meer een kwestie van overleven.Lees verder.

Mustafa Sonko

Mustafa Sonko

Hiernaast ziet u Mustafa Sonko. Mustafa is geboren op 8 september 1997 en woont in Sokuta. Hij is een vrolijke jongen die altijd lijkt te lachen!Lees verder.

Aramata Sonko

Aramata Sonko

Hiernaast ziet u Aramata Sonko. Aramata is geboren op 14 januari 2005 en woont in Kajatta Village op Ginnack Island, Gambia. Mooi maar wel wat geisoleerd. Het gezin Sonko telt zes kinderen: twee meisjes en vier jongens. Vader Sonko is ‘watchman’ en dus werkzaam in de beveiliging. Helaas is daarmee amper droog brood te verdienen. Ander werk ligt overigens evenmin voor het oprapen. Moeder Sonko draagt de dagelijkse zorg voor het gezin en werkt hard in de tuin. Dat levert eten en (heel) soms zelfs wat geld op! Lees verder.

Yamudo Sillah

Yamuda Sillah

Hiernaast ziet u Yamuda Sillah. Yamuda is geboren op 28 december 2001 en woont samen met haar ouders en haar broertjes en zusjes in een tamelijk grote, maar armoedige compound in Brikama. Lees verder.

Mohammed Sillah

Mohammed Sillah

Hiernaast ziet u Mohammed Sillah. Mohammed is waarschijnlijk geboren in 2001, maar zijn precieze geboortedatum weet niemand. Hij wist ons overigens wel te vertellen dat zijn geboortedag een vrijdag was. Wie weet konden we daar iets mee…Lees verder.

Isatou Sillah

Isatou Sillah

Isatou woont in Kololi en is geboren in 2005. Het gezin Sillah is erg blij met de hulp die ze krijgen van Finie en Klaus Rosenzweig-Born uit Kerkrade. Hoewel vader een baan heeft (hij maakt foto’s bij bruiloften en partijen) leeft het gezin in armoede. De steun uit Nederland is dus meer dan welkom!Lees verder.

Sering (Mas) Senghore

Sering (Mas) Senghore

Hiernaast ziet u Sering Senghore. Tenminste, zo luidt zijn naam officieel. Maar dat weet eigenlijk niemand. Sinds zijn geboorte (1 mei 2005) wordt Sering namelijk ‘Mas’ genoemd. Mas woont in Kololi. Mas’ vader en moeder maken vleespasteitjes die zij verkopen in de buurt en aan een lokaal “restaurantje”. Op zich een goede manier om geld te verdienen, maar een vetpot is het niet. Lees verder.

Patti Sarr

Potti Sarr

Dit is Potti Sarr. Patti is geboren in 2001 en woont bij een oom en tante in Sanchabba Sulay Jobe. Potti is een stil en verlegen jongetje. Misschien komt dat omdat hij al veel heeft meegemaakt in zijn jonge leven. Zijn vader kwam om bij de ramp met de veerboot “Joola”, die voer tussen Ziguinchor (zuid Senegal) en Dakar. Dit schip kapseisde in 2002 voor de kust van Gambia. Een ramp die meer dan 1800 opvarenden het leven kostte. Ook Nederlanders. De “Joola” is overigens nooit geborgen en ligt nog steeds, ondersteboven, op de bodem van de oceaan. Niet ver uit de kust van Gambia. Potti’s moeder is de schok psychisch nooit te boven gekomen en wordt verzorgd door haar familie in de Casamance (zuid Senegal). Potti zelf wordt dus opgevangen door familie in Gambia. Zijn familie zorgt goed voor hem en Potti heeft het er prima naar zijn zin. Lees verder.

Linda Sarjo

Linda Sarjor

Dit is Linda Sarjor. Zij is geboren op 8 augustus 2001 en woont in Kololi. Lees verder.

Ousman Sanyang

Ousman Sanyang

Ousman Sanyang, geboren in 1989, is een verhaal apart. Jaren geleden liepen we hem per toeval tegen het lijf: een klein jongetje, dat niet kon lopen en met een afzichtelijk misvormd been tengevolge van een zeer gecompliceerde enkel- en beenbreuk die niet behandeld werd omdat daar simpelweg geen geld voor was.Lees verder.

Zakaria Sanneh

Zakaria Sanneh

Hiernaast ziet u Zakaria Sanneh. Zakaria is geboren op 13 januari 1997 en woont in het plaatsje Bundung, waar hij de Bundung Lower Basic School bezoekt. Lees verder.

Mariama Senneh

Mariama Sanneh

Dit is Mariama Sanneh. Mariama is geboren op 19 mei 1995 en woont in Sokuta in een zeer kinderrijke compound. Lees verder.

Fatoumata Samura

Fatoumata Samura

Hiernaast ziet u Fatoumata Samura uit Sokuta. Zij is geboren op 14 februari 2001 en gaat naar Bakoteh Proper Lower Basic (Primary) School in Bakoteh. Lees verder.

Awa Sambou

Awa Sambou

Hiernaast ziet u een foto van Awa Sambou. Awa is de helft van een tweeling en is geboren op 24 juli 2004. Lees verder.

Adama Sambou2

Adama Sambou2

Hiernaast ziet u Adama Sambou. Adama is geboren op 24 juli 2004 en heeft een tweelingzusje Awa (zie elders in deze rubriek). Lees verder.

Adama Sambou

Adama Sambou1

Hiernaast ziet u Adama Sambou. Adama is geboren op 29 oktober 1994 en woont in Bakau-Fajara. Zijn moeder is alleenstaand en doet haar uiterste best om voor haar vijf kinderen te zorgen. Om het hoofd boven water te houden verkoopt ze vis en wast ze kleding voor de buurt.Lees verder.

Musa Nick Samba2

Musa Nick Samba

Dit is Musa Nick. Hij is geboren in februari 2008 en is het zoontje van Amie Samba, (toen) een tienermeisje dat ook door onze stichting gesponsord wordt. Lees verder.

Tijan Saidy

Tijan Saidy

Dit is Tijan Saidy. Hij is geboren op 4 november 2004 en woont samen met zijn grote broer Lamin en zijn kleine broertje Souleyman bij zijn ouders in Bakoteh. Samen vormen ze een leuke en hartelijke familie! Lees verder.

M'Basely Saidy

Bintou Saidy

Dit is Bintou Saidy. Bintou is waarschijnlijk in 1999 geboren, maar haar precieze geboortedatum is onbekend. Sinds Bintou’s vader plotseling overleed, leeft het gezin in grote armoede. Moeder en haar vijf kinderen kopen vis op het strand en proberen deze vis vervolgens met enige winst door te verkopen in Serekunda. Ze wonen met z’n allen in bij oma (de moeder van de overleden vader).Lees verder.

Lamin Saidy

Lamin Saidy

Hiernaast ziet u Lamin Saidy. Lamin is geboren op 11 november 2001 en woont samen met zijn moeder en twee broertjes (Tijan en Souleyman) op een typische Afrikaanse compound in Bakoteh. Lees verder.

Soyer Njie

Soyer Njie

Hiernaast ziet u Soyer Njie. Soyer is geboren op 1 januari 2003 en neemt met ingang van het schooljaar 2011-2012 het schoolgeld over van Ebrima Joof, die zijn opleiding in 2011 afrondde.Lees verder.

Dodou Njie

Dodou Njie

Dit is Dodou Njie. Dodou is geboren op 7 april 1999 en woont in Kololi. Daar gaat hij naar de Seino Primary School.Lees verder.

Alieu Ndure

Alieu Ndure

Dit is Alieu Ndure uit Kololi. Alieu neemt op de lijst van sponsorkinderen de plaats in van zijn broer Souleyman, die zijn schoolperiode in juni 2009 met goed gevolg afrondde. Lees verder.

Adama M'Ballow

Adama Mballow

Dit is Adama Mballow, geboren op 19 januari 1999. Adama woont in Velingara.Lees verder.

Manga Mbakeh

Manga is geboren in 1998 en woont in Lamin Village. Ondanks zijn jonge leeftijd, heeft Mangaal veel meegemaakt. Zijn vader overleed in 2006 en zijn moeder in 2012. Sinds haar dood zorgt Manga’s oudere broer voor de jongen. En ook voor de 2 andere broertjes en het kleine zusje. Grote broer werkt overigens bij Emigration, maar moet zijn best doen het hoofd boven water te houden. Hij heeft zelf ook nog een gezin, namelijk… Lees verder.

Adama Marong

Adama Marong

Dit is Adama Marong. Adama is – hoogstwaarschijnlijk – geboren op 13 juli 1996. Adama is een veelbelovende leerlinge, afkomstig uit het binnenland van Gambia (Illiassa). Ze woont echter bij een van haar oma’s in Brikama, omdat hier de scholingsmogelijkheden beter zijn.Lees verder.

Malamin Marena

Malamin is geboren op Valentijnsdag (14 februari) 2002 en woont in Batakunku. Het gezin waarin Malamin opgroeit telt 5 kinderen. Zijn vader heeft een eenvoudig baantje bij de politie. Lees verder.

Yousupha Manneh

Yousupha Manneh

Op de foto hiernaast ziet u Yousupha Manneh. Yousupha is geboren op 18 september 2004 en woont in het dorpje Brufut. Het gezin Manneh telt, naast Yousupha, nog drie kinderen. Toen wij in 2009 met het gezin in contact kwamen, ging geen van de kinderen naar school. Simpelweg omdat daar geen geld voor was. Lees verder.

Marie Manneh

Marie Manneh

Hiernaast ziet u Marie Manneh. Marie is geboren op 29 november 1997 en is een spontaan, vrolijk en leergierig meisje. Ze gaat dan ook graag naar school, waar ze zich – volgens haar onderwijzers – als een vis in het water voelt! Lees verder.

Fatou Manneh3

2013
Fatou Manneh is met glans over naar Grade 4 van de Marakisah Lower Basic School. We zagen haar rapport en dat zag er prima uit. “Very good conduct”, zo schreef haar onderwijzer. Ga zo door, Fatou!Lees verder.

Ibrahima Manneh

Ibrahima 'Ebrima' Manneh

Dit is Ibrahima Manneh, een broertje van Yousupha. Ibrahima is geboren op 31 december 2006 en woont in het dorpje Sanchabba. Lees verder.

Fatou Manneh

Fatou Manneh2

Fatou Manneh is geboren op 27 september 1999 en woont tegenwoordig in Bakau, samen met haar ouders en haar 3 broertjes/zusjes. Vader verdient een karig loon als bewaker bij het ziekenhuis in Bakau.Lees verder.

Fatou Manneh

Fatou Manneh1

Dit vriendelijke meisje is Fatou Manneh. Ze is geboren op 3 juni 2002 en woont in Brikama, samen met haar moeder en 3 broers. Fatou heeft het niet gemakkelijk. Haar vader is overleden en haar moeder is aan beide ogen blind geworden. Ze had staar. Een ziekte die in Afrika veel voorkomt en bij tijdige behandeling in een goede oogkliniek prima te verhelpen is. Hier is echter vaak geen geld voor zodat mensen – ongewild – het ziekteproces te ver laten doorwoekeren. Helaas is dan totale blindheid het gevolg.Lees verder.

Sira Mballow

2013
Sira is over naar Grade 8 van de Kabafita Upper Basic School. Haar resultaten lieten echter te wensen over. We hebben Sira dan ook verteld dat ze harder moet werken, omdat wij anders haar sponsors moeten adviseren niet met haar verder te gaan. Nu maar afwachten of onze preek het gewenste effect heeft…Lees verder.

Muhammed Mangar

Muhammed Manga

Hiernaast ziet u Muhammed Manga. Hij woont in Brikama Nema en is geboren op 9 januari 1999. Muhammed komt uit een zeer arm gezin (met 3 kinderen) en is dolblij dat hij – dankzij hulp uit Nederland – de kans krijgt naar school te gaan. Muhammed’s vader is timmerman en werkt soms in Banjul, de hoofdstad van Gambia. Moeder zorgt dan voor het gezin. Lees verder.

Alhagie Kebba Jallow

Ibrahima Krubally

Dit is Ibrahima Krubally. Ibrahima is geboren in 1995. Lees verder.

Sana en Seni Kijera

Sana en Seni Kijera

Dit zijn zijn Sana en Seni Kijera. Deze tweelingbroers zijn geboren op 20 april 2004 en wonen in Brikama. Sana en Seni hebben in totaal zeventien (!) broers en zussen. Hun vader probeert als slager het hoofd boven water te houden, maar met zo’n groot gezin valt dat natuurlijk niet mee. Dat was de jongens én hun leefomgeving dan ook aan te zien. Fijn dus dat mevrouw Rijcks uit Brunssum bereid is deze twee bengels (en daarmee hun familie) te sponsoren! Lees verder.

Fatoumatta Kebbeh

Fatoumatta Kebbeh

Dit is Fatoumatta Kebbeh. Zij is geboren op 8 december 1999 en woont in Tranquel Village. Fatou komt uit een gezin van vijf kinderen waarvan er drie naar school gaan.Lees verder.

Mohammed Kandeh

Mohammed Kandeh

Dit is Mohammed Kandeh. Hij is geboren op 14 februari 1999 en woont in Sanchabba Sulay Jobe. Lees verder.

Bassin Joof

Bassin Joof

Hiernaast ziet u Bassin Joof. Zij is geboren op 21 juli 1995 en woont tegenwoordig met haar moeder en haar nieuwe man én haar oma in Sanchabba. Een broertje dat tot voor kort ook bij moeder woonde, ging naar een andere familie. Dat is in Afrika niet ongewoon. Zeker niet wanneer een familie erg arm is, zoals de familie Joof. Lees verder.

Yassin Jobe

Yassin Jobe

Dit is Yassin Jobe. Zij is geboren op 6 november 2007 en woont in Kololi. Haar vader heeft waarschijnlijk een vorm van elephantiasis: een afschuwelijke ziekte die ernstige misvormingen teweegbrengt. Haar moeder en een zusje proberen wat geld te verdienen door de verkoop van pinda’s. En dat houdt niet over… Lees verder.

Matty Jobe

Matty Jobe

Hiernaast ziet u Matty Jobe. Matty is geboren op 8 oktober 2006 en woont in het plaatsje Essau aan de noordkant van de Gambia-rivier. Omdat haar ouders gescheiden zijn, woont Matty bij haar opa en oma en die hebben het bepaald niet breed… Lees verder.

Nfansu Jaye

Nfansu Jaye

Hiernaast ziet u Nfansu Jaye. Eerder werd voor Nfansu Jaye als achternaam ‘Bojang’ genoemd, maar bij bestudering van zijn geboortebewijs, bleek deze jongen dus echt Nfansu Jaye te heten. En op het geboortebewijs zagen we dat hij is geboren op 14 januari 2006.Lees verder.

Makia Jatta

Makiass Jatta

Dit is Makiass Jatta. Makias is hoogstwaarschijnlijk in 1998 geboren. Zijn exacte geboortedatum is echter onbekend. Makiass woont samen met zijn vader, moeder en vier broers en zussen in Juna, iets ten zuiden van het Senegambia gebied. Lees verder.

Awa Jatta

Awa Jatta

Hiernaast ziet u Awa Jatta uit Mandinaring. Awa’s geboortedatum is onbekend, maar volgens haar familie is ze geboren in het jaar 2003. Ongeveer… Lees verder.

Jainabou Jarju

Jainabou Jarju

Hiernaast ziet u Jainabou Jarju. Jainabou is hoogstwaarschijnlijk geboren in 2005 en woont samen met haar moeder en vier broertjes en zusjes in Kololi. Jainabou is een leuk, bescheiden meisje. Lees verder.

Isatou Jammeh

Isatou Janneh

Dit is Isatou Janneh. Isatou is hoogstwaarschijnlijk in 2006 geboren en woont bij haar oom en tante in Jalambang. Haar ouders die in Amdalay (in het binnenland) wonen, zijn heel arm en kunnen niet voor Isatou zorgen. Ook andere broertjes en zusjes uit het 5 kinderen tellende gezin zijn inmiddels elders ondergebracht. Lees verder.

Fatumata Jannah

Fatumata is geboren in 2008 en woont samen met haar moeder en zus Haddy (zie elders op deze website) in Nemakunda-Latrikunda. Vader is overleden en moeder probeert samen met haar dochters het hoofd boven water te houden.Lees verder.

Haddy Jannah

Haddy Jannah woont samen met haar zusje in een armoedige compound. Haar vader is overleden en om die reden klopte het gezin bij onze stichting aan voor hulp.Lees verder.

Isatou Jammeh

Isatou Jammeh

Dit is Isatou Jammeh. Isatou is een Kerstkind: ze is geboren op 25 december 2001. Veel geluk heeft deze geboortedatum haar echter niet gebracht. Vlak na Isatou’s geboorte overleed haar moeder en moest het kleine meisje elders ondergebracht worden. Gelukkig was haar oma in staat én bereid om voor Isatou te zorgen. Tot de dag van vandaag woont Isatou bij haar oma in Sanchabba. De oma van Isatou heeft het echter niet breed en vroeg ons om hulp. Lees verder.

Tijan Jallow

Tijan Jallow

Dit is Tijan Jallow. Tijan woont in Latrikunda en is waarschijnlijk geboren in 2002, maar een geboortebewijs van hem is (nog) niet voorhanden. Tijan’s vader is metselaar, maar heeft zelden werk. Zijn moeder verkoopt af en toe bananen en ander fruit. Zo overleeft zij met haar kinderen.Lees verder.

Talibih Jallow

Talibih Jallow is geboren in 2008 (de exacte datum is niet bekend). Haar vader is gehandicapt en kan niet werken. Moeder bakt koekjes en verkoopt deze (samen met zakjes ijswater) om het gezin draaiende te houden. Maar een vetpot is het allerminst…Lees verder.

Sheikh Omar Jallow

Sheikh Omar Jallow

Hiernaast ziet u Sheikh Omar Jallow. Hij is geboren op 27 april 2003 en woont bij zijn oma in Kololi.Lees verder.

Mohammed (junior) Jallow

Mohammed (Junior) Jallow

Dit is Mohammed (Junior) Jallow. Hij is geboren op 24 december 1998 en woont bij zijn oma en (stief)opa in Sokuta in een grote, kinderrijke compound. Lees verder.

Mbaye Jallow

Mbaye Jallow

Deze ‘deugniet’ is genaamd Mbaye Jallow. Hij is een broertje van Amadou en woont met zijn ouders in een van de huisjes in het dorp Sambakuta. Mbaye is geboren in 2002. Datum onbekend, zoals gebruikelijk in het binnenland. Worden de kinderen in een kliniekje of hospitaal geboren dan is dat nog wel na te gaan, maar als de geboorte thuis plaatsvond is dat meestal onmogelijk.Lees verder.

Mariama (Farato) Jallow

Mariama Jallow (Farato)

Dit is Mariama Jallow uit Farato. Ze is geboren in 1999. Lees verder.

Mamadou Saliou Jallow

Mamadou Salifou Jallow

Dit is Mamadou Salifou Jallow. Hij is geboren in 2003. Mamadou gaat naar de
Nkerr Ndongo Primary School.Lees verder.

Oulaymatou Jallow

Oulaymatou is geboren op 16 februari 2008 en woont in Sanchabba.Lees verder.

Lamin Jallow

Lamin is geboren op 13 juli 2006 en woont in Sanchabba. Lees verder.

Juma Jallow

Juma Jallow

Dit is Juma Jallow uit Brikama. Juma is geboren op 26 oktober 1998. Juma komt uit een gezin met 4 kinderen. Haar vader werkt als hulp in een winkel. Juma’s moeder maakt (en verkoopt) ijsblokken. Vanzelfsprekend heeft dit gezin het niet breed. Vader en moeder zijn dan ook zeer dankbaar voor alle hulp uit Nederland en bedanken de familie Frencken voor het betalen van Juma’s schoolgeld! Lees verder.

Isatou Jallow

Dit is Isatou Jallow, het zusje van Ebrima. Isatou woont in Tanji en is geboren op 6 oktober 2005. Lees verder.

Ibrahima Jallow

Ibrahima is geboren ‘ergens’ in 2002, maar een precieze datum is niet bekend. Dat is ook niet belangrijk in het binnenland van Afrika waar Ibrahima woont. Ibrahima komt uit een klein gezin (3 kinderen). Vader bewerkt een stuk grond maar dat is in dit gebied helemaal geen vetpot. Het gezin leeft dus in armoede, zoals eigenlijk alle inwoners van Sambakuta, het dorp waar we enige jaren geleden het tuinproject startten. Lees verder.

Haddijatou Jallow

Haddijatou Jallow

Dit is Haddijatou Jallow uit Brikama. Zij is geboren op 28 oktober 2003. Lees verder.

Niyma Colley

Niyma Colley is geboren in 1999 en woont in Velingara, samen met zijn 4 broertjes en zusjes. Het gezin heeft het niet breed, al heeft Niyma’s vader wel werk: een eenvoudig baantje bij de politie.Lees verder.

Foday Jallow

Foday Jallow

Dit is Foday Jallow. Hij woont in Sambakuta en is geboren in 2002. Hij gaat naar de Kerr N’Dongo Primary School.Lees verder.

Essa Jallow

Issa Jallow

Dit is Issa Jallow. Ze is geboren op 28 augustus 2004 en woont in Kersering, niet ver van de kust en het toeristengebied. Lees verder.

Ebrima Jallow

Dit vrolijke kind is Ebrima Jallow uit Tanji, een vissersdorpje aan de kust. Ebrima is geboren op 12 mei 2003.Lees verder.

Buba Jallow

Buba Jallow

Dit is Buba Jallow. Hij is geboren in Sambakuta in 2004. De juiste geboortedatum is niet bekend. Dat komt omdat men in Gambia geen kalenders kent, waarop ze kunnen zien welke dag het is. Maar dat Buba in 2004 geboren is, weten zijn ouders zeker! Al kwam eerder bij andere kinderen alsnog uit dat het een jaartje eerder of later was… Buba zelf maalt er niet om. Hij is veel te blij dat hij naar school kan. Hij gaat naar de Nkerr Ndongo Primary School.Lees verder.

Biran Jallow

Biram Jallow

Dit is Biram Jallow. Biram is geboren op 17 juni 1999 en woont in het dorpje Kololi. Biram gaat naar de Hermann Gmeiner Lower Basic School, de school van het bekende SOS Kinderdorp. Lees verder.

Binta Jallow

Binta Jallow

Dit meisje heet Binta Jallow en zij is geboren op 11 juni 2010. Lees verder.

Abdoulie Jallow

Abdoulie Jallow

Hiernaast ziet u Abdoulie Jallow uit Brikama. Abdoulie is geboren op 4 april 2005 en woont samen met zijn ouders, broertje en zusje in een armoedige compound in Brikama. Lees verder.

Salifu Gomez

Salifu Gomez

Hiernaast ziet u Salifu Gomez uit het dorpje Manjai. Salifu is geboren op 2 januari 2005 en is de zoon van Aida en Dad. Zijn moeder Aida kennen we al ongeveer 13 jaar en is een goedlachs recht-door-zee type. Salifu’s vader is metselaar en doet erg zijn best het gezin (Salifu heeft nog een broertje en een zusje) te onderhouden. Helaas is er niet altijd werk, zeker niet in het regenseizoen. Lees verder.

Mariama Gitteh

Mariama Gitteh

Dit is Mariama Gitteh. Ze is geboren op 31 maart 2006 en woont in Kanifing
South. Lees verder.

Nfansu Gibba

Nfansu Gibba

Dit is Nfansu Gibba. Nfansu woont in het dorpje Sanchabba en is, volgens zijn moeder, geboren op 4 april 1990. Maar helemaal zeker is dat niet. Nfansu heeft een broer en twee zusjes. Zijn vader is metselaar, maar er is niet altijd werk. Moeder verkoopt wat groenten op de markt. Het is een arm gezin dat met moeite het hoofd boven water weet te houden.Lees verder.

Fatoumata Gibba

Fatou Gibba

Dit is Fatou Gibba uit Brikama. Fatou is geboren op 22 januari 2003. Haar ouders zijn erg arm en niet in staat Fatou’s schoolgeld zelf te betalen. Zij zijn dan ook erg blij met de hulp die ze krijgen van de kinderen Walta uit Heerlen. Lees verder.

Seinabou Faye

Sainabou Faye

Dit is Sainabou Faye. Sainabou is geboren op 9 september 1993 en woont in Kololi. Lees verder.

Pa Aliou Faye

Pa Aliou Faye

Dit is Pa Aliou Faye. Hij is geboren op 29 of 30 december 1999.Lees verder.

Momodou Lamin Faye

Momodou Lamin Faye

Dit is Momodou Lamin Faye. Hij is hoogstwaarschijnlijk geboren op 11 mei 1995 en gaat naar de Seino Secondary School. Lees verder.

Yankuba Fatty

Yankuba Fatty

Dit is Yankuba Fatty. Hij woont in Brikama en is geboren op 29 maart 1993. Yankuba gaat naar de Saint Augustines Senior Secondary School in Banjul.Lees verder.

Abdu Kadir Fatty

Abdu Kadir Fatty

Dit is Abdu Kadir Fatty. Abdu is geboren in 1994 en woont in het dorpje Sanchabba. In de compound waar hij leeft, woont hij samen met zijn vader, diens twee vrouwen en in totaal 7 kinderen. Abdu’s vader is ‘drager’ in de haven. Een zwaar (en slecht betaald) beroep. Lees verder.

Mas Nico Dia

Mas Nico Dia

Mas Nico is geboren op 24 augustus 1997. Hij woont in Serekunda en gaat naar de St. Theresa’s Primary School. We kennen Mas en zijn familie al sinds zijn geboorte en het is heel mooi te zien hoe hij zich ontwikkelde. Mas woont met zijn moeder Awa, zijn broertje Maco en zusje Kumba en met oma en nog enkele familieleden in een compound in Serekunda. In de wijk ‘Churchills Town”. Moeder Awa probeert te overleven met een klein kraampje waar zij bakolie verkoopt, uien en peper, knoflook en dergelijke. En dat is bepaald geen vetpot.Lees verder.

Maco Dia

Maco Dia

Maco Dia woont samen met zijn moeder, zusje en grote broer (Mas Nico) in Serekunda. In hun huisje wonen ook Oma en enkele andere familieleden. Maco is geboren op 24 februari 2003 en gaat de New Convenant Primary School. Lees verder.

Kumba Dia

Kumba Dia

Dit is Kumba Dia. Kumba woont met haar moeder en twee broertjes (Mas Nico en Maco) op een compound in Serekunda en is geboren in februari 2008. Lees verder.

Baboucar Darboe

Baboucar (BK) Darboe

Dit is Baboucar Darboe. Hij is geboren op 14 september 1999 en woont in Sanchabba. Baboucar woont bij zijn opa en oma met drie broers en zussen van zijn moeder en drie andere kleinkinderen. Zijn moeder, Adama, heeft hem en zijn zusje naar opa en oma gebracht omdat ze niet meer voor haar twee kinderen kon zorgen. Dankzij de hulp van dhr. Maas uit Voerendaal kan Baboucar naar school blijven gaan. Tot grote blijdschap van deze jongen en zijn familie!Lees verder.

Emmanuel Correa

Emmanuel Correa

Dit is Emmanuel Correa. Hij woont in Kololi en is geboren op 18 november 1994. Lees verder.

Mamjarra Corra

Mamjarra Corra

Dit is Mamjarra Corra. Mamjarra is geboren op 4 januari 2001 en woont in het dorpje Sanchabba Sulay Jobe. Haar familie is erg arm, mede doordat haar vader bijna blind is en niet kan werken.Lees verder.

Alieu Corr

Alieu Corr

Dit is Alieu Corr. Hij is geboren in 1999 en woont in Lamin Village. Lees verder.

Landing Colley

Landing Colley

Landing Colley uit Mandinaring is nieuw op deze lijst. Hij is geboren op 22 januari 1999 en woont samen met zijn moeder, zijn grootvader en veel kinderen in een arme compound waar via onze stichting al eerder werd geholpen. Landing’s vader is helaas overleden.Lees verder.

Suwadu Cham

Suwadu Cham

Suwadu is geboren op 16 juni 2005. Zij woont met haar vader, moeder, zusje en broertje in Sokuta. Het gezin is erg arm. Vader heeft geen vast werk, maar probeert met klusjes wat geld of eten te verdienen. Moeder doet het huishouden en zorgt voor de kinderen die er goed verzorgd en gezond uitzien.Lees verder.

Suleyman Cham

Suleyman Cham

Dit is Suleyman Cham. Hij is volgens zijn moeder geboren in 2001, maar zijn precieze geboortedatum is onbekend. Zijn moeder heeft ons beloofd Suleyman’s geboortebewijs te achterhalen. Dan kan hij misschien zijn verjaardag eens vieren?Lees verder.

Sedat Cham

Sedat Cham

Hiernaast ziet u Sedat Cham. Sedat is geboren op 4 februari 1997 en woont samen met zijn ouders en 6 broertjes en zusjes in een klein huisje in Sokuta. Lees verder.

Musu Cham

Musu Cham

Dit is Musu Cham. Zij is geboren op 25 februari 1994 en woont in Sokuta op een zeer kinderrijke compound. Lees verder.

Mayta Bintou Cham

Mayta Bintou Cham

Dit meisje is Mayta Bintou Cham. Mayta is geboren in 1996 (niemand weet precies wanneer) en woont in Sokuta, in een kinderrijke compound. Lees verder.

Caddy Cham

Kaddyjatou (Caddy) Cham

Dit is Kaddyjatou (Caddy) Cham. Caddy is geboren op 22 februari 2006 en woont samen met haar één jaar oudere zus en haar broertje in Sokuta. Het gezin is erg arm. Vader heeft geen werk, maar doet zijn best zijn gezin te onderhouden. Moeder zorgt zo goed mogelijk voor de kinderen.
Wij ontmoetten het gezin Cham voor het eerst in 2010. Na een bezoek aan hun huisje waren we direct overtuigd van de noodzaak deze familie te ondersteunen. Om te beginnen gaven we de kinderen de kleding die mevrouw Vogelsang (vrijwilligster verzorgingstehuis De Dormig) voor hen naaide. Daarna gingen wij op zoek naar sponsoren voor schoolgeld, die wij vonden in de Stichting Frits Schrouff.Lees verder.

Fatou Ceesay

Fatou Ceesay

Dit is Fatou Ceesay. Zij is geboren op 20 november 1998 en woont in Kololi. Fatou gaat naar de Seino Primary School in Bakoteh. Lees verder.

Sheik A Cham

Sheik is – hoogstwaarschijnlijk – geboren in 1998. Sinds het overlijden van zijn vader, woont Sheik bij een oudere broer. Die zorgt zo goed mogelijk voor hem, maar heeft daartoe niet (altijd) voldoende middelen. Zowel Sheik als zijn broer zijn dan ook dankbaar voor de hulp van de familie Mulders uit Landgraaf! Lees verder.

Penda Camara

Penda Camara is geboren ergens in 2004. Sinds het overlijden van haar moeder woont Penda samen met haar twee broers. Die proberen zo goed mogelijk voor haar te zorgen.Lees verder.

Niyma Bojang

Niyma Bojang

Niyma Bojang is geboren op 27 februari 1996. Niyma woont samen met haar vier zussen, haar broertje, haar moeder én haar oma in een compound in Sanchabba.Lees verder.

Suleyman Camara

Suleyman Camara

Dit is Suleyman Camara uit Sokuta. Lange tijd dacht iedereen dat Suleyman in 1993 geboren was. Nu zijn geboorteakte gevonden is, blijkt hij iets jonger: Suleyman kwam op 4 januari 1995 ter wereld. Een klein detail.Lees verder.

Aminata Camara

Aminata Camara

Dit is Aminata Camara samen met haar moeder. Aminata is geboren op 26 februari 2009 en gaat dus nog niet naar school. Toch is hulp uit Nederland zeer welkom. Beter gezegd: noodzakelijk. Want het gezin is zeer arm. Gelukkig meldde zich bij onze stichting een sponsor aan, mevrouw Tuyet Tran, die heel graag “zo jong mogelijk wilde beginnen”. Lees verder.

John Bah

John Bah

Dit is John Bah. John woont in Kololi en is geboren op 19 december 1997. Lees verder.

Ismaila Sanyang

2013
Ismaila volgt een technisch opleiding tot lasser aan het Little Three Skill Training Centre. Hoewel wij goede hoop hadden dat Ismaila zich zou inzetten om deze opleiding met succes af te ronden, liet een onderwijzer van Ismaila doorschemeren dat er harder gewerkt moet worden. Dit hebben wij Ismaila dan ook op het hart gedrukt. Hij beloofde ons plechtig zijn best te willen (en zullen!) doen. We zijn benieuwd…Lees verder.

Fatamata Camara

Fatamata Camara

Dit is Fatamata Camara, geboren op 12 maart 2005. Fatamata woont met haar ouders, haar broertje en haar zusje Aminata (zie elders op deze site) in de “Colley Compound” in Brikama. Lees verder.

Jerreh Cham

Jerreh Cham is geboren in 2008. Samen met zijn ouders en drie broertjes en zusjes woont hij in Sanchabba. Het gezin is zeer arm. Vader is lasser van beroep, maar verdient weinig. Gelukkig wordt het gezin ondersteund door de familie Manderveld uit Kerkrade! Lees verder.

Ebrima 'Bob' Cham

Ebrima, bijgenaamd ‘Bob’, is geboren in 1999. Hij woont in Sokuta in een zeer kinderrijke compound samen met zijn ouders en een nog onbekend aantal broertjes/zusjes. Zijn vader probeert met ongeregelde arbeid het gezin draaiende te houden. Dat valt lang niet mee en daarom zijn ze erg blij dat zijn schoolgeld wordt betaald door Annemiek en Paul Wijnands uit Landgraaf. Lees verder.

Amadou Cham

Amadou Cham

Hiernaast ziet u Amadou Cham. Amadou woont in Sokuta Central en is geboren op 8 februari 1998. Lees verder.

Huja Ceesay

Huja Ceesay

Dit is Huja Ceesay. Zij is geboren op 21 december 2006 en woont in Kololi. Haar vader is een prima timmerman en probeert via ‘losse’ klusjes zijn gezinnetje te onderhouden. Huja’s moeder verkoopt groenten en draagt zo haar steentje bij. Huja heeft (nog) geen broertjes of zusjes.Lees verder.

Muhammed Camara

Muhammed Camara

Dit is Muhammed Camara. Volgens de Gambianen die het kunnen weten is het een gelukskind. Hij is namelijk geboren 1 januari 2000…Lees verder.

Mattey Camara

Mattey Camara

Dit is Mattey Camara uit Sanchabba Sulay Jobe. Tot nu toe schreven we dat Mattey in 1993 geboren was. Verrassing! Haar geboortebewijs kwam onlangs boven water en zij blijkt geboren op 6 juni 1994. Lees verder.

Pabi Bojang

Pabi Mohammed Bojang

Dit is Pabi Mohammed Bojang uit Sokuta. Hoogstwaarschijnlijk is Pabi geboren in 2000, maar nog steeds weten zijn ouders dat niet helemaal zeker. Lees verder.

Olaymatou Bojang

Olaymatou Bojang

Dit is Olaymatou Bojang. We kennen haar al vanaf haar geboorte (8 oktober 1994). Olay woont samen met haar oma, moeder, 4 zusjes en één broertje in een compound in Sanchabba Sulay Jobe. Olay gaat naar de Bakoteh Upper Basic School.Lees verder.

Kaddy Bojang

Kaddy Bojang is geboren in 1996 en woont in Brikama. Haar vader is een eenvoudig politiebeambte en verdient weinig. Hoewel het gezin Bojang maar twee kinderen telt, kunnen ze enige hulp uit Nederland hard gebruiken. Lees verder.

Idrissa Bojang

Idrissa (Idi) Bojang

Hiernaast ziet u Idrissa (Idi) Bojang. Idrissa is hoogstwaarschijnlijk geboren in 1999. Hij is de “grote” broer van Pabi, die ook terug te vinden is op onze site. Lees verder.

Fatou Bojang

Fatou Bojang

Dit is Fatou Bojang. Fatou is geboren op 10 januari 2000 en woont met haar moeder, vier zussen en één broertje in Sanchabba, het dorp waar onze stichting naar vernoemd is. Lees verder.

Ebrima Bojang

Ebrima Bojang

Dit is Ebrima Bojang. Ebrima is hoogstwaarschijnlijk geboren op 27 februari 1994 en woont – sinds het overlijden van zijn vader – bij zijn oom, Kebba Bojang. Lees verder.

Hahmet Bah

Hahmet Bah

Dit is Hahmet Bah. Hij woont in Labakoreh en is hoogstwaarschijnlijk geboren in het jaar 2000. Lees verder.

Demba Bah

Demba Bah

Dit is Demba Bah, geboren op 28 juni 1998. Demba woont samen met zijn 3 broertjes én 3 zusjes in Busumbara. Lees verder.

Dawda Bah

Dawda is geboren op 6 maart 1993 en woont in Brikama. Zijn moeder zorgt zo goed en zo kwaad mogelijk voor de in totaal drie kinderen van het gezin. Vader is geestelijk niet in orde en leeft elders. Lees verder.

Amadou Bah

Amadou Bah

Dit is Amadou Bah, geboren op 2 april 2009. Amadou is de jongste telg van het gezin Bah.Lees verder.

Assan Bah

Assan Bah

Dit is Assan Bah. Assan is hoogstwaarschijnlijk geboren op 29 januari 1998 en woont in Labakoreh. Een dorpje dat in de regentijd bijna onbereikbaar is en waar de mensen in armoede leven. Lees verder.