Doelstelling

Stichting Sanchabba heeft zichzelf ten doel gesteld om positieve ontwikkelingen in derde wereldlanden (speciaal in Gambia, West Afrika) te bevorderen en te ondersteunen.

Stichting Sanchabba schept o.a. mogelijkheden tot het volgen van basis- of vervolgonderwijs voor kansarme jongeren en tracht de levensomstandigheden en de gezondheid van deze jongeren en hun families te verbeteren. De stichting betaalt de benodigde school- en examengelden, de kosten van leermiddelen en schooluniformen en, waar nodig, van medicijnen.

Het vermogen van Stichting Sanchabba wordt gevormd door:

  • subsidies en donaties
  • schenkingen, erfstellingen en legaten
  • andere verkrijgingen en baten

De stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Heerlen onder nummer 14.07.42.03.

Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiƫle injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?